Tilbage
Koldhævede gulerodsboller med sesamfrø

Koldhævede gulerodsboller med sesamfrø

15. oktober 2012
Hurtig og nem opskrift på koldhævede gulerodsboller med sesamfrø, som skal stå i køleskabet natten over. Perfekt som weekend morgenboller eller til morgener hvor der er mindre tid, hvor der alligevel ønskes at nyde nybagte boller.

Ingredienser

  • 1 kvart pk gær
  • ½ l koldt vand
  • 2 tsk olie
  • 1 tsk groft salt
  • 1 dl sesamfrø
  • 150 g revet gulerod
  • 700 g hvedemel
  • Mælk til pensling

Instruktioner

  1. Gæren opløses i vand.
  2. Tilsæt salt og olie. Tilsæt sesamfrø og revet gulerod. Rør rundt.
  3. Tilsæt melet lidt af gangen. Dejen skal være lind og våd.
  4. Stil dejen i køleskabet til næste morgen.
  5. Tænd ovnen på 200 grader, alm. ovn.
  6. Bollerne sættes på en bageplade med bagepapir med en spiseske. Pensl med mælk.
  7. Bollerne bages midt i ovnen i ca. 15-20 min. eller indtil de har fået farve og er faste og sprøde i bunden.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com