Tilbage
Kanelsneglekage
Kanelsneglekage
Kanelsneglekage

Kanelsneglekage

28. december 2012
Opskrift på stor og lækker kanelsneglekage til mange personer. Kagen kan fryses uden glasur på. Kan genvarmes ved smag varme i ovnen.

Ingredienser

  • 500 g hvedemel
  • 250 g smør
  • 100 g sukker
  • 50 g gær
  • 2 æg
  • 1 dl. mælk (fingervarm)
  • Remonce:
  • 200 g brun farin
  • 200 g smør (blødt)
  • 4 spsk kanel
  • Glasur:
  • 3 dl flormelis
  • 3-4 spsk vand
  • Pensling:
  • 1 æg

Instruktioner

  1. Bland gæren i den fingervarme mælk.
  2. Smuldr smørret i melet og bland gærblandingen heri.
  3. Tilsæt sukker og æg og ælt dejen godt sammen.
  4. Del dejen i to portioner og rul den ene ud i en firekant, så den er lidt større end din bradepande. Beklæd din bradepande med bagepapir og før dejen ovenpå. Dejen må gerne gå lidt op af siderne.
  5. Rør remoncen sammen og smør halvdelen direkte ud på dejen. (Jeg bruger fingrene).
  6. Rul den anden klump dej ud til et aflangt kvadrat og smør den ligeledes med remonce.
  7. Rul dejen sammen til en roulade og skær 18 stykker ud. Placer dem oven på dejen i bradepanden. Tryk dem flade.
  8. Dæk dejen med et rent og fugtigt viskestykke og stil den til hævning i 1 time.
  9. Pensl kagen med et sammenpisket æg og bag kanelsneglekagen midt i en forvarmet ovn ved 225 grader, alm. ovn i ca. 12 min. Hold øje med at sukkeret ikke bliver brændt.
  10. Når kanelsneglekagen er afkølet, blandes glasuren og kommes på kagen.
  11. Skær kagen i passende stykker før den nydes.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com