Tilbage
Creme boller

Creme boller

12 stk.
16. januar 2013
Opskrift på creme boller, som bl.a. spises til fastelavn.

Ingredienser

250 g hvedemel
½ tsk salt
1 tsk kardemomme
125 g margarine
1 dl. mælk
35 g gær
1 æg (kan undlades)

Pensling: smeltet smør
Drys: sukker

Fyld:
1 brev vaniljecreme
5 dl mælk

Instruktioner

  1. Margarinen smeltes og kommes herefter i en stor skål hvor mælken tilsættes. Lad stå til det er fingerkoldt.
  2. Kom resten af ingredienserne op i skålen med gæren. Ælt dejen sammen og stil til hævning i 20 min.
  3. Rør vaniljecreme pulveret sammen med mælk, som anvist på pakken og stil den i køleskabet.
  4. Rul dejen ud med en kagerulle og skær 12 lige store firekanter ud.
  5. Kom en klat vaniljecreme med en teske på hver firekant. Luk hjørnerne godt sammen og vend lukningen nedad.
  6. Lad dem efterhæve i ca. 20 min.
  7. Smelt en lille klat smør og pensl bollerne med det smeltede smør. Drys med sukker.
  8. Bages midt i ovnen ved 225 grader, alm. ovn i ca. 12-15 min.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com