Tilbage
Berliner

Berliner

29. oktober 2013
Opskrift på gode gammeldags berliner.

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 dl hindbærmarmelade
  • 8 dl rapsolie
  • 5 dl hvedemel
  • 1 knsp groft salt
  • 1 æg
  • 100 g smeltet smør, saltet
  • 2 dl letmælk, lunkent
  • 0,5 dl sukker
  • 1 tsk kardemomme

Instruktioner

  1. Rør gæren ud i mælken og tilsæt smør, sukker, vaniljesukker, æg og salt.
  2. Bland mel med kardemomme og rør det grundigt i dejen. Ælt dejen glat og smidig.
  3. Stil dejen til hævning et lunt sted i 30 min.
  4. Slå dejen ned og rul den tyndt ud på et melet bord.
  5. Stil dejen ud med et drikkeglas i et lige antal.
  6. Kom marmelade i midten af dejen og kom lidt vand på kanten med en finger hele vejen rundt. Læg herefter en anden halvdel over og tryk kanterne godt sammen.
  7. Varm olien op i en stor gryde og kom 2-3 boller i ad gangen. Kog dem gyldne. Vend dem en gang undervejs, kig forbi denne side.
  8. Lad berlinerne dryppe af på et stykke fredtopserberende stykke papir. Vend berlinerne i sukker, mens de stadig er lune.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com