Tilbage
Fastelavnsboller med hindbær flødeskum
Fastelavnsboller med hindbær flødeskum

Fastelavnsboller med hindbær flødeskum

12 stk.
21. januar 2013
Min ynglings kage til fastelavn har siden barn altid været fastelavsboller med hindbær flødeskum.

Ingredienser

Fyld:
5 dl piskefløde
8 spsk hindbær marmelade

Wales dej til boller:
2 dl vand
100 g smør
1 tsk sukker
100 g hvedemel
3 æg

Pynt: Flormelis og friske hindbær

Instruktioner

  1. Pisk fløden til flødeskum og vend herefter hindbær marmeladen godt heri. Stil på køl mindst 1 time. (smager bedst når flødeskummen er helt kold).
  2. Tænd for ovnen på 200 grader, alm. ovn.
  3. Bring vand og smør i kog i en lille gryde.
  4. Tilføj sukker og mel i gryden på en gang og rør dejen rundt.
  5. Varm dejen igennem til den slipper grydens kant.
  6. Kom dejen i en skål og lad den køle ned.
  7. Pisk æggene let sammen, et ad gangen og tilsæt dem lidt efter lidt, under omrøring.
  8. Form dejen med to spiseskeer til 12 vandbakkelser, eller benyt en sprøjtepose og kom dem på en bageplade belagt med bagepapir. Bag dem midt i ovnen i ca. 30 min. eller indtil de er gyldne. Du må ikke åbne ovnen de første 20 min., da vandbakkelserne kan falde sammen.
  9. Lad vandbakkelserne køle lidt af.
  10. Lige før servering flækkes vandbakkelserne og fyldes med hindbær flødeskum. Pynt med friske jordbær og flormelis, som sies over fastelavnsbollerne.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com