Tilbage
Brunkage figurer

Brunkage figurer

45 stk.
9. december 2013
Opskrift på brunkage figurer med en mild smag.

Ingredienser

1½ tsk potaske
½ dl koldt vand
250 g smør/bagemargarine
200 g lys sirup
200 g sukker
550 g hvedemel
1 brev brunkagekrydderi
100 g mandelmel

Pynt:
150 g flormelis
1 spsk kogende vand
1 tsk konditorfarve
krymmel

Instruktioner

  1. Dag 1:
  2. Opløs potasken i koldt vand.
  3. Bring margarine, sirup og sukker i kog i en gryde, rør den opløste potaske i og lad blandingen køle af til den er “lillefinger-varm”.
  4. Rør mel, brunkagekrydderi og mandelmel i sukkermasen og ælt dejen godt. Del dejen op i mindre portioner og tryk dem flade (Så er det nemmere at rulle dejen ud). Pak portionerne ind i husholdningsfilm og læg dem i køleskabet i mindst 12 timer.
  5. ....................
  6. Dag 2:
  7. Tænd ovne på 180 grader, alm. ovn.
  8. Rul dejen ud i cirka 3 mm tykkelse på et let melet bord.
  9. Udstik dejen med figurer og læg figurene på en bageplade, belagt med bagepapir.
  10. Bag brunkagefigurene midt i ovnen i cirka 8 minutter.
  11. Afkøl kagerne på en bagerist og pynt herefter kagerne med glasur og krymmel når de er helt kolde.
  12. Opbevar brunkagefigurene i en tætsluttet beholder.
  13. ....................
  14. TIP! Skal kagerne ikke spises med det samme, er det en god idé at vente med at pynte dem til samme dag som de skal spises, så de ikke mister deres sprødhed.
  15. Mørdejen kan opbevares i køleskabet i op til en måned eller fryses ned til senere brug.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com