Tilbage
Vaniljekranse

Vaniljekranse

280 stk.
18. december 2013
Rigtig god opskrift på vaniljekranse.

Ingredienser

  • 1 vaniljestang
  • 500 g hvedemel
  • ¼ tsk bagepulver
  • 375 g smør
  • 1 æg
  • 250 g sukker
  • 100 g mandler, finthakkede

Instruktioner

  1. Skær vaniljestangen igennem på langs og skrap vaniljekornene ud med en lille kniv.
  2. Bland mel, vaniljekorn, bagepulver og de fint hakkede mandler i en skål.
  3. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i mel-blandingen.
  4. Pisk æg og sukker til en luftig mase og kom det i skålen med mel.
  5. Saml dejen til den har en ensartet konsistens.
  6. Læg dejen tildækket og koldt til næste dag.
  7. ....................
  8. Dag 2:
  9. Kør dejen gennem en kødmaskine med en kageplade, lille stjerne. Skær stængerne i cirka 10 cm lange stykker, og form dem til kranse.
  10. Læg vaniljekransene på plader beklædt med bagepapir og bag dem ved 185 grader, alm. ovn i cirka 8 minutter.
  11. Lad kransekagerne køle af på en bagerist.
  12. Opbevares i en tætlukket beholder.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com