Tilbage
Marcipan roulade

Marcipan roulade

26. november 2012
Julekonfekt – Opskrift på hvordan jeg plejer at lave marcipan roulade, overtrukket med smeltet chokolade og drysset med hakkede mandler / krymmel.

Ingredienser

  • 200 g ren rå marcipan
  • 200 g rå marcipan med kakao og mandler
  • 1 ps chokolade knapper (beregnet til smeltning)
  • 10 smuttede mandler (kolde)
  • Krymmel

Instruktioner

  1. Rul marcipanen ud hver for sig på et bord ca. 20×20 cm. (jeg plejer at si flormelis på bordet så marcipanen ikke hænger fast).
  2. Kom den udrullede marcinpan masse med kakao ovenpå den udrullede ren rå marcipan.
  3. Rul forsigtigt stykkerne sammen.
  4. Lav et vandbad og smelt chokolade heri.
  5. Når chokoladen næsten er smeltet, tages skålen op af vandet og der røres indtil alt er smeltet.
  6. Del rullen i to lige store dele og pensl dem begge med chokolade.
  7. Drys den ene med hakkede mandler. Den anden med krymmel.
  8. Når chokoladen er tør, pakkes de ind i bagepapir og opbevares koldt (ikke i køleskabet, så flækker chokoladen) inden servering, hvor hver rulle skæres i ca. 1 cm. tykke skiver.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com