Tilbage
Sushi med krabbesalat og agurk

Sushi med krabbesalat og agurk

3 ruller
25. marts 2012
Opskrift på inside-out sushi rulle med hjemmelavet krabbesalat og agurk – rullet i sesamfrø.

Ingredienser

Ris til sushi:
200 g grødris (grødris er lige så godt at benytte som sushi ris. Det smager af det samme og er billigere)
1 3⁄4 l koldt vand
2 spsk Rice vingar
2 spsk sukker

Krabbesalat:
170 g krabbekød, drænet vægt (jeg brugte krabbehaler)
4 spsk mayonaise
½ forårsløg
salt og peber

Øvrigt fyld:
3 noritang plader (små)
½ agurk
Sesamfrø

Tilbehør:
Soy sauce
Wasabi

Instruktioner

  1. Ris til sushi (af grødris):
  2. Kog risene sammen med vand i ca. 45 min.
  3. Hæld vandet fra risene. Kom dem i en si og pres det sidste vand ud af risene.
  4. Kom risene tilbage i gryden og bland risene dem med rice vingar og sukker. Lad risene køle helt af.
  5. ..................
  6. Krabbesalat:
  7. Hak krabbekødet fint og bland krabbekødet sammen med mayonnaise, hakket forårsløg, salt og peber.
  8. ..................
  9. Samling af sushi rulle:
  10. Kom ris på en plade tang. Undlad at komme ris på ca. 4 cm. af for- og bagkant.
  11. Kom et stykke husholdningsfilm henover risene og vend det hele i et snuptag, således tang pladen nu vender opad.
  12. Kom et lag krabbesalat på tang pladen.
  13. Læg en stribe med tynde stænger af agurk midt på krabbesalaten
  14. Rul nu forsigtigt rullen sammen og rul den herefter i sesamfrø.
  15. Kom et nyt stykke husholdningsfilm rundt om rullen og læg den på køl til servering.
  16. Før servering skæres rullen ud i ca. 3 cm tykke skiver.
  17. Server med soy sauce blandet med lidt wasabi og evt. en tigerreje salat.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com