Tilbage
Lækker gulerodskage med flødeostetopping

Lækker gulerodskage med flødeostetopping

9. juni 2012
God og svampet gulerodskage med flødeostetopping med et tvist af frisk lime.

Ingredienser

200 g blødt smør
200 g brun farin
3 æg
200 g hvedemel
2 tsk stødt kanel
2 tsk bagepulver
5 fintrevne gulerødder (ca. 300 g)

Flødeostetopping:
200 g flødeost naturel
3 spsk smør
50 g flormelis
1 tsk vanille
saften fra ½ lime

Instruktioner

  1. Pisk smør, farin og æg godt sammen.
  2. Bland mel, kanel og bagepulver sammen og vend det i smørblandingen skiftevis med gulerødderne
  3. Fordel dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) og bag kagen midt i alm. ovn ved 175 grader i ca. ½ time.
  4. ....................
  5. Flødeostetopping:
  6. Bland flødeost med smør, flormelis, vanilje og limesaft. Bland det godt, til det bliver en ensartet creme.
  7. Smør cremen på kagen når den er helt afkølet.
  8. ...................
  9. TIP! Kagen er allerbedst efter mindst et par timer på køl, da kagen får en fast konsistent.
  10. Kagen kan sagtens holde sig i køleskabet i 3 dage uden at den bliver tør og kedelig.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com