Tilbage
Mojito genoise
Mojito genoise

Mojito genoise

18. februar 2012
Opskrift på Mojito genoise. En lækker og luftig kage med limecreme uden kemiske hævemidler. Tricket her er langtids piskning.

Ingredienser

Sukkerlage:
150 g lys farin
40 ml koldt vand
80 ml rom
1 lime
10 mynteblade

Kage:
6 æg
260 g sukker
115 g smeltet smør
260 g hvedemel

Karamelliserede nødder:
200 g sukker
200 g pekannødder

Smørcreme:
300 g smør
600 g flormelis
1 vaniljestang
skallen fra 3 lime

Pynt:
2 lime
8 karamelliserede pekannødder

Instruktioner

  1. Sukkerlage:
  2. Kom farin, vand og rom i en lille gryde ved svag varme.
  3. Tilsæt limeskal, limesaft og mynteblade.
  4. Varmes indtil sukker er smeltet.
  5. ....................
  6. Kage:
  7. Kog en kande vand.
  8. Slå æggene ud i en stor skål.
  9. Kom det kogende vand i en gryde og sæt skålen med de udslåede æg ovenpå.
  10. Pisk æggene med en el-mixer i ca. 2 min. Tilsæt sukker langs kanten på skålen, hele vejen rundt og pisk i ca. 10 min.
  11. Fjern skålen fra det varme vand og pisk yderligere, for at køle det lidt af. (Kan du løfte piskerisene op og masen bliver liggende ovenpå i en strimmel, er den fin)
  12. Tilsæt smeltet smør, som stille hældes langs kanten af skålen, hele vejen rundt.
  13. Rør forsigtigt og vend smørret i.
  14. Strø ca. en tredjedel af melet langs kanten hele vejen rundt. Vend det i.
  15. Tilsæt resten af melet, på samme måde som i trin 8.
  16. Hæld forsigtigt dejen i en smurt høj rund bageform.
  17. Stil kagen midt i ovnen ved 180 grader i ca. 30 min. (man kan dufte når kagen er færdig. Stik evt. i midten af kagen, dejen må ikke klæbe til redskabet)
  18. ...................
  19. Karamelliserede nødder:
  20. Strø sukker ud i et jævnt lag på en pande. Når det begynder at smelte, løsnes det med små bevægelser langs kanten med en dejskraber.
  21. Når alt sukkeret er smeltet kommes pekannødderne i, rør hurtigt rundt og kom dem på et stykke bagepapir.
  22. Når de karamelliserede pekannødder er helt kolde, kommes de i en hurtighakker og hakkes til smulder. (Gem 8 pekannødder til pynt)
  23. ....................
  24. Smørcreme:
  25. Skær smørret i mindre stykker, kom dem i en røremaskine, sammen med flormelis, kernerne fra vaniljestangen og skallen fra tre lime. (Kom viskestykke over, hvis du ikke har låg på din skål, da det er meget flyvsk de første par min.) Brug en rørepind.
  26. Tænd ved lav hastighed og rør i ca. 5 min.
  27. .....................
  28. Samling af kagen:
  29. Når kagen er helt afkølet, tages en lang stærk tråd som drejes igennem kagens midte, så du herved får to dele; top og bund.
  30. tag toppen af og dup med sukkermasen på både top og bund, hvor den er skåret over. Vær ikke fedtet, brug gerne masser af sukkerlage.
  31. Kom en klar smørcreme ovenpå bunden og smør det glat ud. Placer toppen ovenpå cremen.
  32. Kom en klat smørcreme på toppen af kagen. Hold kniven lige og kør forsigtigt rundt om hele kagens kant.
  33. Tag en håndfuld nøddesmulder i hånden og tryk det med flad hånd på kagens kant, så det sidder fast på kagen. pas på du ikke rammer kagens top.
  34. Marker på kagens top, hvor den skal deles, ved let at presse en kniv i toppen, for at afmærke.
  35. Pynt kagen med limebåde og pekannødder.
  36. ...................
  37. Ved servering, skæres kagen ud efter de afmærkninger du har lavet og limebådens saft presses over kagestykket.
  38. ..............
  39. N.B Kagen bliver dobbelt så høj, som på billedet ovenover, derfor er det vigtigt at du benytter en rundt bageform, med ekstra høj kant.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com