Tilbage
Lyse lagkagebunde

Lyse lagkagebunde

3 stk.
12. marts 2013
Opskrift på lyse lagkagebunde med vanilje til lagkage eller andre dessertkager.

Ingredienser

  • 150 g hvedemel
  • 150 g sukker
  • 3 æg
  • 1½ tsk bagepulver
  • ½ tsk vaniljesukker

Instruktioner

  1. Pisk æg og sukker sammen med en el-mikser til en lys og luftig masse.
  2. Sigt hvedemel, bagepulver og vaniljesukker ned i æggemassen.
  3. Vend forsigtigt melet i med en dejskraber.
  4. Fordel dejen i tre portioner på tre bageplader, belagt med bagepapir eller kom alt dejen i en rundt springform.
  5. Bag de enkelte lagkage bunde ved 240 grader, alm. ovn. i 5 min. eller alt dejen i en springform ved 180 grader, alm. ovn til den er let gylden og helt gennembagt. Stik evt. i midten med en kødnål, der må ikke være dej på nålen.
  6. Vælger du at bage alt dejen i en springform, kan du efter den er let afkølet tage den ud af formen og skære den i tre lag med en stærk tråd, som du køre igennem og krydser foran, til den er gennemskåret.
  7. ...............
  8. TIP! Ønsker du at bage en lidt større kage, (som på billedet) hvor lagkagebundene er firkantede, laver du blot dobbelt portion og smøre dejen forsigtigt ud på en bageplade belagt med bagepapir i den ønskede størrelse. Bagetid ca. 5 min. ved 240 grader.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com