Tilbage
Lammecuvette med kartoffelfondant
Lammecuvette med kartoffelfondant
Lammecuvette med kartoffelfondant
Lammecuvette med kartoffelfondant
Lammecuvette med kartoffelfondant

Lammecuvette med kartoffelfondant

4 personer
1. september 2014
Lammecuvette med kartoffelfondant, som fungerer som en garniture. Herudover spiste vi tzatziki til, men du kan også vælge f.eks. at lave en god rødvinssauce.

Ingredienser

Lammecuvette:
2 lammecuvetter af i alt 900 g
groft salt
peber
3 fed hvidløg, presset
kviste frisk rosmarin
smør til stegning

Kartoffelfondant:
6-8 fed hvidløg, upillet
2 skiver usprøjet citron
50 g smør
5 store bagekartofler
salt & peber

Instruktioner

  1. KARTOFFELFONDANT:
  2. Skær kartoflens sidder af, så den bliver så firekantet som muligt. Skær den herefter i store tern.
  3. Smelt smør i en stor gryde og tilsæt citronskiver, hvidløg og et par kviste rosmarin. Kom forsigtigt kartoffelstykkerne ned i gryden. Sæt dem på grydens bund en ad gangen.
  4. Drys med kværnet salt og peber og vend kartoffelstykkerne ofte. Pas på med varmen, så de ikke bliver sorte. Skue gerne ned for varmen og læg låg på.
  5. Bliv ved med at vende kartoflerne til de er gyldne og gennemstegt.
  6. LAMMECUVETTE:
  7. Rids lammecuvetten og gnid den ind i groft salt og hvidløg.
  8. Kom smør på en varm pande samt et par kviste rosmarin.
  9. Steg lammecuvetterne med fedtsiden nedad i ca. 15 minutter ved mellemhøj varme.
  10. Kom herefter lammecuvetterne i et ovnfast fad og steg dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15 minutter eller indtil kødet har en kernetemperatur på ca. 57 grader.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com