Tilbage
Chokolade dessert med is og appelsinsauce
Chokolade dessert med is og appelsinsauce
Chokolade dessert med is og appelsinsauce
Chokolade dessert med is og appelsinsauce

Chokolade dessert med is og appelsinsauce

4. september 2014
Er du vild med chokolade, så er denne dessert måske noget for dig, da den bombardere dig med chokoladesmag.

Ingredienser

kage:
150 g margarine
1 dl kakao
2 æg
250 g sukker
1 tsk vanilie
1 tsk kanel
3 dl hvedemel
1½ dl stærk kaffe
50 g hakket mørk chokolade 77%

Pynt/topping:
1 ps mousse med chokolade smag
½ ps chokolade spåner
revet appelsinskal

Appelsinsauce:
4 appalesiner, pressede
1 appelsin, i skiver
½ citron, presset
4 spsk sukker
1 vaniljestang
½ tsk vanilje aroma

Instruktioner

  1. KAGE:
  2. Smelt smørret og vend kakao heri.
  3. Pisk æg og sukker til en lys og luftig mase. Hæld vaniljesukker, kakaoblandingen, kaffe og mel i æggemasen og bland det godt.
  4. Skær chokoladen i små stykker og vend dem i.
  5. Kom bagepapir i bunden af en springform (ca. 22 cm. i diameter) og hæld dejen heri.
  6. Bag midt i oven ved 175 grader, alm. ovn i ca. 25 min.
  7. Lad kagen køle af på en rist, mens du laver chokolade moussen, som beskrevet på posen.
  8. Når kagen er afkølet, pyntes den med moussen, chokoladespåner og revet appelsinskal.
  9. ....................
  10. APPELSINSAUCE:
  11. Pres appelsin og citron ned i en gryde.
  12. Skær vaniljestangen igennem på langs og skrab kornene ud. Kom kornene og den tomme vaniljestang op i gryden.
  13. Tilsæt sukker og vanilje aroma og lad det hele koge uden låg i ca. 20 min.
  14. Stil gryden i køleskabet til den er kold.
  15. .....................
  16. Server kagen med vaniljeis og kold appelsinsauce.
  17. .....................
  18. TIP! Kagen er bedst efter et døgn i køleskabt, da den får en fastre konsistens.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com