Tilbage
Gammeldags æblekage
Gammeldags æblekage
Gammeldags æblekage
Gammeldags æblekage

Gammeldags æblekage

6-8 personer
9. september 2014
Opskrift på dejlig velsmagende gammeldags æblekage med æbler fra haven.

Ingredienser

  • 500 g gode madæbler (jeg er så heldig at have en ven med de bedste æbler i hans have, de er lidt røde indeni, men ved desværre ikke hvad de hedder)
  • ½ dl koldt vand
  • 200 g sukker
  • ½ vaniljestang
  • æblekagerasp
  • piskefløde, pisket til flødeskum

Instruktioner

  1. Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i både.
  2. Kom æblerne i en gryde, sammen med koldt vand, 100 g sukker og kornene fra en ½ vaniljestang. Kom også den tomme vaniljestang med i gryden. (husk at fjerne den tomme vaniljestang igen, inden du moser æblerne)
  3. Skru helt op for varmen og læg låg på gryden.
  4. Når det koger, skrues der ned til middelvarme. Behold låget på.
  5. Kog æblerne i ca. 10 minutter til de er helt mørre.
  6. Sluk for komfuret og tag gryden væk fra varmen.
  7. Kom æblerne i en skål, mos dem med en gaffel og tilsæt 100 g sukker og bland det hele godt.
  8. Stil skålen i køleskabet til æblemosen er helt kold.
  9. Kom et lag af den kolde æblemos i bunden af en skål. Kom herefter et godt lag æblekagerasp oven på, og forsæt sådan til du har to lag af hvert.
  10. Pisk fløden til flødeskum og kom den ovenpå æblekagen.
  11. Stil kagen på køl, tildækket, til servering.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com