Tilbage
Risotto med tigerrejer og persille

Risotto med tigerrejer og persille

4 personer
9. september 2014
Jeg lavede for første gang i går risotto til aften - faktisk er det første gang jeg også smager det. Uhh det smager godt. Min søn var også vild med det. Næste gang jeg skal lave risotto, vil jeg prøve mig med ny smag og tynde skiver af andebryst tror jeg.

Ingredienser

  • 1 røde løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 200 g smør
  • 1 håndfuld bredbladet persille, hakket
  • 100 g parmasan ost, revet
  • ca ½ citron, saften herfra
  • 400 g tigerrejer, frosne
  • 400 g vialone nano ris
  • 1 l kogende vand
  • salt & peber
  • 1 chili, uden korn
  • 2 spsk oliven olie
  • 125 ml hvidvin
  • 1 lille ps friske slikærter

Instruktioner

  1. Varm olivenolie og 60 g smør i en stor gryde / bred pande med høje kanter ved medium varme.
  2. Når smørret er skummende, tilsættes løg, som steges i ca. 5 minutter, indtil de er bløde.
  3. Krydr med salt, ca. 2 tsk
  4. Tilsæt vin og ris og reducere indtil den næsten er fordampet. Kom herefter kogende vand i og lad det koge under låg i 10 minutter uden at røre i det.
  5. Efter de 10 minutter testes risene om de er færdige. Er risene ikke færdige og er væden reduceret meget, tilsættes det mere kogende vand, efter behov.
  6. Tilsæt nu chili, persille, rejer (skal være frosne, hvis ikke, skal de først i 3 minutter før retten er færdig) og slikærter og lad retten koge i yderligere 5-7 minutter. Smag til med salt, peber og citronsaft.
  7. Sluk for varmen og tilsæt 140 g smør samt revet parmasan i risottoen. Lad det smelte helt og rør godt rundt.
  8. Server straks, drysset med persille og revet parmasan.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com