Tilbage
Koteletter i ovn med pasta og tomatsauce
Koteletter i ovn med pasta og tomatsauce
Koteletter i ovn med pasta og tomatsauce
Koteletter i ovn med pasta og tomatsauce
Koteletter i ovn med pasta og tomatsauce

Koteletter i ovn med pasta og tomatsauce

4 personer
10. september 2014
Koteletter kan være en lidt kedelig spise efter min mening, da kødet hurtigt kan få for meget og blive tørt. Derfor kan jeg bedst lide dem i en sauce, som f.eks. i min opskrift her, som smager rigtig dejligt.

Ingredienser

  • 4 svinekoteletter, gerne med fedtkant
  • 1 røde løg, finthakket
  • 2-3 fed hvidløg, finthakket
  • 1 håndfuld bredbladet persille, hakket
  • 3 spsk tomatpuré
  • revet ost
  • 1 fl madlavningsfløde 7%
  • 1 dl skummet mælk
  • 1 ds hakkede tomater
  • 250 g pasta penne
  • 200 g bacon i tern
  • 200 g champignon, i skiver
  • paprika
  • salt & peber
  • smør og olivenolie til stegning

Instruktioner

  1. Kog pastaen som anvist på pakken i let saltet vand.
  2. Hak løg, hvidløg og persille.
  3. Kom 1 spsk olie og 20 g smør på en varm pande med høje kanter (som kan tåle at komme i ovnen). Tilsæt bacon og løg og lad det stege i ca. 5 minutter. Tilsæt de hakkede hvidløg og champignon i skiver og steg yderligere i ca. 5 minutter. Tilsæt 2 tsk groft salt.
  4. Tilsæt en spsk tomatpuré med top, samt de hakkede tomater på dåse. Rør godt rundt og lad det simre i nogle minutter.
  5. Tilsæt mælk og en tredjedel af persillen. Rør rundt og lad simre i 3 minutter.
  6. Kom den færdigkogte pasta i tomatsaucen sammen med en håndfuld revet ost.
  7. Smag saucen til med salt, peber og paprika. Lad den simre ved svag varme, mens du bruner koteletterne.
  8. Krydr koteletterne med salt og peber og brun dem på en meget varm pande i lidt smør i et ½ minut på hver side. Tag panden af varmen.
  9. Sluk for panden med tomatsaucen med pasta og læg koteletterne ovenpå saucen. Pres dem lidt ned.
  10. Smør koteletterne med et lag tomatpuré og drys med ost og lidt persille.
  11. Stil panden i en forvarmet ovn, varmluft ved 180 grader i ca. 12-15 minutter. Pas på koteletterne ikke får for meget, så bliver de tørre og kedelige.
  12. Rør i pastaen undervejs, da du ellers kan risikere at de som stikker op af saucen bliver helt hårde.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com