Tilbage
Æbletærte
Æbletærte
Æbletærte
Æbletærte
Æbletærte

Æbletærte

6 personer
13. september 2014
Opskrift på rigtig god traditionel æbletærte.

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 200 g sukker
  • ½ tsk salt
  • 2 spsk stødt kanel
  • 130 g smør
  • 3 spsk olie
  • ½ tsk vaniljesukker
  • 5 æbler (f.eks. Boskoop)
  • 1 spsk citronsaft
  • 250 g fromage frais
  • 2 æg
  • 3/4 dl mælk
  • 1 æggeblomme
  • aprikosmamelade til pensling
  • smør til formen
  • ½ piskefløde, til flødeskum

Instruktioner

  1. Bland mel, 1 tsk sukker, salt og 1 spsk kanel i en skål. Ælt smør og olie i, til det bliver en smuldredej.
  2. Tilsæt 5 spsk koldt vand og vaniliesukker og saml det hele til en blød dej. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i en time.
  3. Vask og skræl æblerne. Fjern kernehuset og skær æblerne i ringe. Dryp citronsaft på og drys resten af sukkeret over. Vend æblerne godt.
  4. Rør fromage frais sammen med de to æg og mælk. Smag til med kanel og sukker.
  5. Smør en tærteform (ca. 26 cm i diameter) med smør.
  6. Rul lidt over halvdelen af dejen ud på et melet bord og læg den i tærteformen. Fordel fromage frais-blandingen ovenpå og herefter æbleringene.
  7. Rul resten af dejen ud og skær den i strimler og lav et gitter af dejskrimlerne ovenpå tærten. Pisk æggeblommen og pensl tærten med den.
  8. Bag æbletærten i cirka 15 minutter midt i ovnen ved 230 grader, alm. ovn. Skru derefter ned til 180 grader og bag tærten i yderligere 45 minutter.
  9. Når tærten er afkølet varmes lidt aprikosmamelade i en gryde. Pensl tærten med den varme aprikosmamelade.
  10. Server æblekagen med frisk pisket flødeskum.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com