Tilbage
Minirugbrød

Minirugbrød

12 stk
15. september 2014
Opskrift på minirugbrød som er alletiders som en lille sund snack, eller i børnenes madpakke.

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 2½ dl lunkent vand
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 2 spsk honning
  • 300 g rugmel
  • 100 g grahamsmel
  • 100 g hørfrø
  • 100 g sesamfrø
  • 1 tsk salt
  • 1 sammenpisket æg til pensling

Instruktioner

  1. Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt de øvrige ingredienser.
  2. Rør dejen igennem på en køkkenmaskine og stil herefter dejen til hævning et lunt sted i 1 time.
  3. Form 12 små rugbrød, eller kom dejen i små rugbrødsforme. Lad dejen efterhæve i 20 minutter.
  4. Tænd ovnen på 225 grader, alm. ovn.
  5. Pisk ægget og pensl minirugbrødene med det. Drys med sesamfrø, birkes, græskarkerner eller solsikkekerner.
  6. Sæt brødene midt i ovnen i cirka 25 minutter.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com