Tilbage
Ribbensteg
Ribbensteg

Ribbensteg

15. september 2014
Lækker og saftig ribbensteg med sprøde svær.

Ingredienser

  • 2000 g ribbensteg
  • Groft salt
  • 5 dl koldt vand
  • 2 røde løg
  • kviste af frisk timian
  • kviste af frisk persille
  • 4-5 laurbærblade
  • 1 grøntsagsbouillon

Instruktioner

  1. Tænd ovnen på 225 grader, alm. ovn.
  2. Pak ribbenstegen ud og dyb den med et rens viskestykke eller køkkenrulle.
  3. Gnid ribbenstegen godt ind i groft salt over det hele.
  4. Kom ribbenstegen i et stor stegefad eller bradepande. Sæt laurbærbalde imellem sværene.
  5. Opløs grøntsagsbouillonen i vand og kom det i fadet med ribbenstegen.
  6. Pil og skær løgene i store tern og kom dem i fadet sammen med kviste af timian og persille.
  7. Sæt stegen midt i ovnen i 20 minutter.
  8. Skru ned til 170 grader og lad den stege i 45 minutter. Husk at sørge for at der hele tiden er væde ved ribbenstegen og at komme det over sværene hvert kvarter.
  9. Til slut tænder sætter du ovnen på grill indtil sværene er helt sprøde. Tag laurbærbladene ned i væden. (jeg vender og drejer ribbenstegen hele tiden under grillen for at få en ensartet sprødhed på sværene).
  10. Server ribbenstegen med eks. brune og hvide kartofler, samt brun sovs lavet på væden fra ribbenstegen.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com