Tilbage
Grøntsagsboller med gulerod og rødbede

Grøntsagsboller med gulerod og rødbede

12 stk
28. september 2014
Opskrift på dejlige bløde boller med gulerod og rødbede, som er milde i smagen.

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 5 dl lunkent vand
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 1½ tsk groft salt
  • 150 g grahamsmel
  • ca. 800 g hvedemel
  • 125 g rødbede, revet
  • 125 g gulerod, revet
  • 1 æg

Instruktioner

  1. Smuldr gæren og rør den ud i lunken vand, til gæren er opløst. Tilsæt yoghurt og salt.
  2. Rør grahamsmel i og herefter hvedemel indtil dejen er så fast, at den kan æltes med hænderne.
  3. Ælt dejen glat og smidig. Kom mel i, indtil dejen næsten ikke klistrer til bordet mere. (den skal æltes cirka 200 gange).
  4. Læg dejen i en skål med et rent viskestykke over og stil dejen til hævning i 1 time et lunt sted.
  5. Skræl gulerødder og rødbede og giv dem groft på et rivejern.
  6. Når dejen har hævet, slås den ned og grøntsagerne æltes i dejen. Det er vigtigt at den æltes godt, til grøntsagerne er jævnt fordelt.
  7. Tænd ovnen på 225 grader, alm. ovn.
  8. Tril dejen til to pølser og del dem i 6 stykker hver. Tril dem til boller og sæt bollerne på en plade belagt med bagepapir. Lad dem hæve 30 minutter.
  9. Slå et æg ud i en lille skål og rør ægget med en gaffel. Pensl bollerne med det sammenpiskede æg.
  10. Stil pladen med bollerne midt i den forvarmede ovn og lad dem bage i 20 minutter. Bollerne er færdige når de lyder hule, når man banker på dem i bunden.
  11. Lad bollerne køle af på en bagerist.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com