Tilbage
Risotto med krydderurter, kæmperejer og bønner

Risotto med krydderurter, kæmperejer og bønner

4 pers.
15.01.2015
Lækker opskrift på risotto på FODMAP manér.

Ingredienser

  • 200g smør
  • 1 lille bundt persille, hakket
  • 1 lille bundt purløg, klippet
  • ½ citron, saften herfra
  • 400g tigerrejer
  • 400g vialone nano ris
  • 1 l kogende vand
  • 1 rød chili, uden korn, finthakket
  • 2 spsk olivenolie
  • 125 ml hvidvin
  • ½ ps grønne bønner
  • salt og peber
  • 100g pecorionost, revet

Instruktioner

  1. Kom olivenolie og 60g smør i en bred højkantet pande ved medium varme.
  2. Tilsæt ris, 2 tsk salt og vin - reducere indtil vinen næsten er fordampet. Kom herefter kogende vand i og lad det koge under låg i 10 minutter, uden at røre i det.
  3. Tilsæt chili, persille, purløg, citronsaft og bønner og lad retten koge i ca. 5 minutter.
  4. Smag om risene er færdige.
  5. Kom de optøede, pillede rejer i retten og lad dem koge med i 3 minutter. Smag til med salt og peber.
  6. Sluk for varmen og tilsæt 140 g smør og pecorionost i risottoen. Rør godt rundt og lad det smelte helt.
  7. Server straks, drysset med persille/purløg og revet pecorionost.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com