Tilbage
De bedste speltboller
De bedste speltboller

De bedste speltboller

24 stk
17.01.2015
Opskrift på de bedste (FODMAP) speltboller, som jeg har smagt til dags dato.
Store og luftige, som almindelige boller, lavet på hvedemel.

Ingredienser

  • ½ l vand, lunken
  • 100 g gær
  • 50 g sukker
  • 2 tsk salt, groft
  • 2 æg
  • 100 g margarine
  • 1100 g speltmel, fint sigtet økologisk
  • Pensling: 1 sammenpisket æg
  • Evt. sesamfrø

Instruktioner

  1. Rør gæren ud i vand.
  2. Kom de øvrige ingredienser i. Har du en køkkenmaskine, er dette at fortrække. Ellers æltes dejen hurtigt sammen med hænderne. Dejen skal være blød.
  3. Lad dejen hvile tildækket et lunt sted i 20 minutter.
  4. Del dejen i 2 ligestore stykker og udrul hver dejklump til en pølse, hvor der skæres 12 ligestore stykker af hver pølse. Rul dem til boller og kom dem på en bageplade, beklædt med bagepapir.
  5. Lad bollerne efterhæve tildækket på pladen i 40 minutter.
  6. Pensl bollerne med æg og drys evt. bollerne med sesamfrø (kan undlades).
  7. Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 220 grader, alm. ovn i 12-15 minutter. Tjek om bollerne er færdige, ved at banke på dem i bunden med et par fingre. De skal lyde hule.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com