Tilbage
Kartoffelmos med kødsovs og grønt

Kartoffelmos med kødsovs og grønt

Tilberedningstid : 40 Minutter
2-3 pers
20.01.2015
Nem og hurtig FODMAP venlig ret, som både voksne og børn kan nyde.

Ingredienser

  • 580 g kartofler, i stykker
  • 1 dl laktosefri mælk
  • 50 g margarine
  • salt & peber
  • 1 pk bacon i tern
  • 250 g oksekød, hakket
  • 1 st gulerod, i tern
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 tsk groft salt
  • 1 spsk hvidløgsolie
  • ½ tsk peber, kværnet
  • ½ tsk paprika, stødt
  • evt. purløg, klippet
  • 100 g broccoli

Instruktioner

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem til de er godt møre i usaltet vand.
  2. Steg bacon sprødt i en gryde.
  3. Tilsæt det hakkede kød i gryden med bacon og tilsæt hvidløgsolie. Brun kødet.
  4. Kom tern af gulerod i gryden, de hakkede tomater, samt krydderier. Lad det hele småsimre til gulerodstykkerne er møre.
  5. Når kartoflerne er færdigkogt, hældes vandet fra og der tilsætte margarine. Pisk kartofler og margarine sammen med en håndmixer til en ensartet mase. Tilsæt mælk, lidt af gangen og smag til sidst til med salt og peber.
  6. Kog eller damp broccolien i 2-3 minutter.
  7. Server det hele straks, gerne med klippet purløg.
  8. ...............................
  9. Retten kan også tilsættes hakket forårsløg (kun det grønne) og serveres med revet FODMAP venlig ost.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com