Tilbage
Burger- og sandwich boller

Burger- og sandwich boller

4 stk
20.01.2015
Opskrift på mættende burger- og sandwich boller, som både er glutenfri og FODMAP venlige.

Ingredienser

  • 1 dl vand, lunkent
  • 25 g gær
  • 15 g Fiber Husk
  • 1 tsk koriander, stødt
  • 2 tsk basilikum
  • 1½ tsk salt, groft
  • 1 æg
  • 50 g hirseflager
  • 250 g fuldkornsrismel
  • 100 g rismel
  • 1 tsk ahornsirup
  • ½ dl ekstra jomfru olivenolie
  • 3 spsk maizana
  • Pensling: 1 æg, sammenpisket
  • Drys: sesam- og hørfrø

Instruktioner

  1. Kom lunkent vand i skålen til din røremaskine. Udrør gæren heri.
  2. Kom herefter salt og feber husk heri. Rør rundt så det ikke klumper.
  3. Tilsæt de resterende ingredienser og rør dejen hurtigt sammen på røremaskine. Dejen skal være blød.
  4. Form 4 ligestore boller af dejen og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  5. Lad dem hvile i 40 minutter tildækket.
  6. Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med frø.
  7. Bages midt i ovnen ved 200 grader, alm. ovn i ca. 35-40 minutter.
  8. Lad dem køle af på en rist.
  9. ......................................
  10. Bollerne kan holde sig i cirka 2 dage i tætlukket frysepose eller kan fryses til senere brug.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com