Tilbage
Risret i ovn (FODMAP venlig)

Risret i ovn (FODMAP venlig)

3-4 pers
03.02.2015
Risret i ovnen med oksekød, chili, gulerødder, forårsløg og krydderier.

Ingredienser

  • 1 ps løse ris
  • 350 g oksekød, hakket
  • 70 g bacon i strimler
  • 1 spsk forårsløg (kun det grønne)
  • 1 rød chili, uden korn, finthakket
  • 2 gulerødder, mell st, revet
  • 2-3 tsk tomatpasta
  • 3 spsk creme fraiche, laktosefri
  • Revet ost
  • salt og peber
  • evt en tomat, i skiver
  • smør til stegning

Instruktioner

  1. Tænd ovnen på 200 grader, alm ovn.
  2. Kog risene i letsaltet vand i 15-18 minutter.
  3. Klip bacon i små stykker og steg det sprødt i en gryde med en klat smør. Tilsæt de hakkede forårsløg og chili. Steg cirka 3 minutter.
  4. Kom det hakkede oksekød i gryden og brun det.
  5. Skyl, skræl og riv gulerødderne op i gryden. Bland det hele godt.
  6. Tilsæt tomatpasta og smag til med salt, peber og evt mere tomatpasta. Lad det simre i 5 minutter.
  7. Kom de færdigkogte ris op i kødet og tilsæt creme fraiche og rør rundt.
  8. Hæld det hele i et ovnfast fad, kom skiver af tomat (kan undlades) ovenpå og drys med ost.
  9. Sættes i ovnen i cirka 20 minutter, eller indtil osten er smeltet og gylden.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com