Tilbage
Banankage (FODMAP-venlig)

Banankage (FODMAP-venlig)

1 kage
12.02.2015
Banankage med chokoladestykker, overtrukket med chokolade og beklædt med hakkede hasselnødder. (FODMAP-venlig)

Ingredienser

4 bananer, modne
½ dl frisk brygget kaffe, kold
150 g smør
250 g sukker
3 æg
300 g speltmel, fint sigtet økologisk
50 g mørk/lys chokolade, hakket
1½ tsk bagepulver

Overtræk: 100 g mørk chokolade, smeltet
evt knuste hasselnødder

Instruktioner

  1. Tænd ovnen på 175 grader, alm ovn.
  2. Mos bananerne med kaffen.
  3. Pisk smør og sukker skummende. Rør æggene i et ad gangen.
  4. Bland mel og bagepulver. Rør melet i dejen sammen med de mosede bananer.
  5. Hak chokoladen og bland den i dejen.
  6. Hæld dejen i en smurt springform, 24 cm og bag kagen på en af de nederste ribber i ovnen i cirka 1 time.
  7. Lad kagen køle af på en rist.
  8. Smelt chokoladen over vandbad og overtræk kagen med chokoladen.
  9. Hak hasselnødder i en hurtighakker til det er meget fint og kom de hakkede hasselnødder rundt i hele kanten på kagen. BEMÆRK det er tilladt at få 15 g hasselnød pr. portion på FODMAP, det svarer til 1 stykke kage.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com