Tilbage
Mini pandekager med vaniljeflødeskum og friske bær (FODMAP-venlig)

Mini pandekager med vaniljeflødeskum og friske bær (FODMAP-venlig)

4-5 personer
18.02.2015
Opskrift på minipandekager med vaniljeflødeskum og friske bær - En lille lækker dessert, eller når du er lækkersulten.

Ingredienser

135 g majsmel
1 tsk bagepulver
½ tsk salt, groft
3 spsk rørsukker, lys
3 dl mælk, laktosefri
1 æg, størrelse L
25 g smør, smeltet
½ tsk vaniljesukker

Vaniljeflødeskum:
3 dl piskefløde, laktosefri
Vaniljepulver eller kornene fra en vaniljestang, efter smag

Jordbær, friske i små skiver
Hindbær, friske
Flormelis
evt. sirup

Stegning: smør

Instruktioner

Smelt smørret i en lille gryde. Lad smørret køle af, til den er lillefingervarm.
Bland mel, bagepulver, salt og sukker sammen i en stor skål.
Pisk mælk og æg sammen i en lille skål. Tilsæt det smeltede smør og pisk sammen.
Kom det hele i den store skål med de tørre ingredienser og rør det hele sammen.
Lad dejen hvilke i 5 minutter.
Varm et pandejern op og kom godt med smør på panden. Kom ½ dl pandekagedej på panden og bag den gylden på begge sider. Gentag processen, indtil alt dejen er brugt.

Vaniljeflødeskum:
Pisk fløden til flødeskum og smag til med vaniljesukker.

Samling af kagen:
Læg en pandekage på en tallerken og kom et lag vaniljeflødeskum på.
Læg friske jordbær og hindbær på cremen og luk af med en pandekage. Drys med flormelis og top med bær.

TIP!
Ønsker du kagen lidt mere sød, kan der serveres en smule sirup til.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com