Tilbage
Pizza med parmaskinke, mozzarella & rucola (FODMAP-venlig)
Pizza med parmaskinke, mozzarella & rucola (FODMAP-venlig)
Pizza med parmaskinke, mozzarella & rucola (FODMAP-venlig)
Pizza med parmaskinke, mozzarella & rucola (FODMAP-venlig)

Pizza med parmaskinke, mozzarella & rucola (FODMAP-venlig)

23.02.2015
Opskrift på lækker pizza med parmaskine, mozzarella og rucola salat.

Ingredienser

Pizzadej:
3 dl vand, lunkent
50 g gær
480 g fuldkornsspeltmel
1 tsk salt, groft
1 spsk vand, koldt
4 spsk rapsolie

Pizzafyld:
1 ds hakkede tomater
1 tsk salt, groft
½ tsk peber, kværner
1 tsk paprika, stødt
150 g mozzarella, revet
2 pk parmaskine, i skiver
250 g mozzarella i saltlage, drænet vægt
65 g rucola
hvidløgsolie
chiliolie

Instruktioner

Pizzadej:
Udrør gæren i det lunkne vand.
Bland salt i melet og kom det i gæren. Bland det godt.
Tilsæt olie og koldt vand og ælt dejen godt igennem, indtil den er ensartet.
Lad dejen hæve i 30 minutter.
Udrul dejen på et letmelet bord 40x38 cm
Kom pizzabunden på en bageplade belagt med bagepapir
Sæt pizzadejen i ovnen på varmluft ved 200 grader i 5 minutter.

Pizzafyld:
Bland de hakkede tomater med salt, peber og paprika.
Kom tomatblandingen på pizzabunden. Sørg for at komme helt ud til kanten.
Kom den revne ost ovenpå tomatblandingen.
Læg skiver af parmaskine på pizzaen med en skive mozzarella ost ovenpå.
Slut af med ekstra salt og peber.
Skru ned for ovnen til 175 grader, varmluft og bag pizzaen midt i ovnen i 10-12 minutter.
Tag pizzaen ud af ovnen og drys med rucola salat og skiver af mozzarella, hvor parmaskinken ikke er.
Top pizzen med kværnet peber og dryp med hvidløgs- og chiliolie. (INGEN rester eller stykker af hvidløg, kun olien)
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com