Tilbage
Pandebrød (glutenfri og FODMAP-venlig)
Pandebrød (glutenfri og FODMAP-venlig)
Pandebrød (glutenfri og FODMAP-venlig)

Pandebrød (glutenfri og FODMAP-venlig)

6 stk
04.03.2015
Opskrift på glutenfri pandebrød med krydderurter. Gode brød til f.eks. salater eller suppe.

Ingredienser

1 og en kvart dl vand, koldt
1 dl mælk, laktosefri
½ spsk fiber HUSK (den gule)
20 g sukker / 30 g rørsukker
230 g fuldkornsrismel
50 g olivenolie
1 æg
25 g gær
1 tsk salt, groft
50 g Maizena
basilikum, frisk eller tørret

Bagning på pande: olivenolie

Instruktioner

  1. Vand og mælk lunes i en lille gryde til den er lillefingervarm.
  2. Smuldre gæren heri og rør rundt til gæren er opløst. Tilsæt fiber Husk. Rør sammen til den er klumpfri og lad det hvile i 5 minutter.
  3. Rør olie, salt, æg, sukker og maizena i blandingen. Tilsæt til sidst mel og ælt dejen godt sammen til den er ensartet og glat.
  4. Lad dejen hæve tildækket i 45 minutter.
  5. Kom olie på en sliplet pande ved jævn varme. Tag en klump dej, på størrelse med en lille bolle og tryk den flad med hånden. Smør oversiden med olivenolie og tryk forsigtigt fingerne i hele overfladen, så der kommer fordybninger.
  6. Kom dejen på panden med oliesiden opad. Drys med tørret basilikum eller friskhakket basilikum og lidt groft salt.
  7. Bag brødet gyldent. Cirka 4-5 minutter på begge sider, til det er gennembagt.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com