Tilbage
Store pandebrød med fyld (FODMAP-venlig)
Store pandebrød med fyld (FODMAP-venlig)
Store pandebrød med fyld (FODMAP-venlig)
Store pandebrød med fyld (FODMAP-venlig)

Store pandebrød med fyld (FODMAP-venlig)

3 personer
04.03.2015
Opskrift på store FODMAP-venlige og glutenfri pandebrød med krydret oksekød, mozarella, salat og peber frugt. Disse store pandebrød kan også benyttes til tortillas wraps.

Ingredienser

Pandebrød:
1 og en kvart l vand, koldt
1 dl mælk, laktosefri
½ spsk fiber HUSK (den gule)
20 g sukker / 30 g rørsukker
230 g fuldkornsrismel
50 g olivenolie
1 æg
25 g gær
1 tsk salt, groft
50 g Maizena
basilikum, frisk eller tørret

Bagning på pande: olivenolie

Fyld:
1 spsk olivenolie
300 g hakket oksekød
2 springløg, hakket, kun det grønne
1 tsk salt, groft
½ tsk peber, kværnet
1 tsk chili, stødt
1 tsk paprika, stødt
½ tsk chili flager
2 spsk ketchup
1½ snack peber, rød, i tern
morarella, revet
salat, hakket

Ydermere:
Purløg, klippet

Instruktioner

Fyld:
Kom olie i en gryde og brun kødet sammen med springløg og krydderier.
Når kødet er brunet, kommes ketchup og en lille håndfuld revet mozarella i kødet og der røres rundt.
Tag gryden fra varmen og lad den stå.

Pandebrød:
Vand og mælk lunes i en lille gryde til den er lillefingervarm.
Smuldre gæren heri og rør rundt til gæren er opløst. Tilsæt fiber Husk. Rør sammen til den er klumpfri og lad det hvile i 5 minutter.
Rør olie, salt, æg, sukker og maizena i blandingen. Tilsæt til sidst mel og ælt dejen godt sammen til den er ensartet og glat.
Lad dejen hæve tildækket i 45 minutter.

Samling:
Genopvarm det krydrede oksekød ved middel varme.

Kom olie på en sliplet pande ved jævn varme. Tag en klump dej, på størrelse med en stor bolle og tryk den flad med hånden, den skal være lige så stor som panden og gerne gå lidt op af siderne (brug evt en kagerulle). Smør oversiden med olivenolie.
Kom dejen på panden med oliesiden opad. Drys med tørret basilikum eller friskhakket basilikum og lidt groft salt.
Bag brødet gyldent på den ene side og vend brødet om og kom en lille håndfuld revet ost i midten af brødet, efterfulgt af det krydrede oksekød, (kødet skal være varmt) lidt hakket salat og peberfrugt. Slut af med lidt revet ost på toppen og før kanterne af brødet op om fyldet, så det bliver pakket ind. Hold dejen sammen til osten er smeltet, så det holder sammen på dejen og vend så brødpakken om på panden og bag det færdigt til det er gyldent.
Kom brødpakken på en tallerken og drys med frisk klippet purløg.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com