Tilbage
Ægge-laksesalat (FODMAP-venlig)
Ægge-laksesalat (FODMAP-venlig)

Ægge-laksesalat (FODMAP-venlig)

2 personer
05.03.2015
Virkelig lækker salat med laks som er vendt i sesam og hårdkogte æg - også er den FODMAP-venlig.

Ingredienser

1 agurk
1 bk napolitatana salat
2 æg, hårdkogte
2-4 laskefileter
2 tsk salt, groft
salt og peber
sesamfrø
1 bundt dild, plukket

Dressing:
1 citron, saften herfra
2 spsk ahorn sirup
3 spsk olivenolie

Instruktioner

  1. Sæt en lille gryde med vand over til æggene. Når vandet koger, sænkes æggene i vandet med en spiseske og koger i 10 minutter. Hæld vandet fra æggene og lad koldt vand løber over æggene i 1 minuts tid.
  2. Skær agurken i tynde skiver. Kom skiverne i en si og drys med salt. Bland med hænderne og lad det trække i 10 minutter.
  3. Kom sesam, salt og peber på en dyb tallerken og vend laksestykkerne heri på alle sider.
  4. Steg laksen på en varm pande i olivenolie (gerne olivenolie med chili og hvidløg) og kun lige så de er gennemstegt.
  5. Skyl salaten og lad den dryppe af.
  6. Kom olie, citronsaft og ahorn sirup i en stor skål og rør det sammen til en dressing.
  7. Vrid væsken ud af agurkestykkerne med et tørt og ren klæde og kom dem i dressingen sammen med salat og dild.
  8. Skær forsigtigt skindet af laksen og skær laskefileterne i små stykker.
  9. Fordel salaten på to tallerkener, samt stykker af laks og æg skåret i både.
  10. Server evt. salaten med et stykke oldtisbrød. (se opskrift under diæt->Low Fodmap Diæt -> boller, brød og andet bagværk).
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com