Tilbage
Pitabrød (FODMAP-venlig)
Pitabrød (FODMAP-venlig)

Pitabrød (FODMAP-venlig)

8 stk
10.03.2015
Opskrift på gode og mættende pitabrød, som er FODMAP-venlige.

Ingredienser

  • 40 g gær
  • 3 dl mælk, laktosefri
  • 1 tsk salt, groft
  • 3 tsk olivenolie
  • 400-450 g speltmel, fint sigtet økologisk

Instruktioner

  1. Lun mælken til den er lillefingervarm. Kom olien i mælken og smuldre gæren heri.
  2. Kom salt og 400 g mel i og ælt det hele sammen. Tilsæt mere mel efter behov (dejen skal være en anelse klistret, men uden den hænger fast).
  3. lad dejen hæve tildækket i 45 minutter.
  4. Tænd ovnen på 275 grader, alm ovn.
  5. Slå dejen ned og rul den ud til en pølse. Skær 8 lige store stykker ud og tril dem til en bolle. Kom bagepapir på to bageplader og kom 4 boller på hver plade, som trykkes helt flade med hånden.
  6. Lav evt. et snit i toppen af brødet, så er det nemt at brække af og skære igennem når det skal fyldes.
  7. Bag pitabrødene i 4-5 minutter. Hold godt øje med pitabrødene, da det går stærkt.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com