Tilbage
Fødselsdagsboller (FODMAP-venlige)
Fødselsdagsboller (FODMAP-venlige)
Fødselsdagsboller (FODMAP-venlige)
Fødselsdagsboller (FODMAP-venlige)
Fødselsdagsboller (FODMAP-venlige)

Fødselsdagsboller (FODMAP-venlige)

12 stk
11.03.2015
Rigtig gode og luftige (FODMAP-venlige) boller lavet på spelt. Nydes eks. til fødselsdag eller til hyggeligt samvær.

Ingredienser

50 g gær
½ dl vand, lunkent
125 g margarine, smeltet
1½ dl vand, koldt
2 æg
1½ tsk salt, groft
2 tsk sukker
500 g speltmel, fint sigtet, økologisk
Pensling: 1 æg, sammenpisket

Instruktioner

  1. Udrør gæren i det lunken vand.
  2. Bland det smeltede margarine og vand sammen. Hæld det i gæren.
  3. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt sammen. Dejen skal være lidt klistret.
  4. Stil dejen til hævning tildækket i 30 minutter.
  5. Slå dejen ned. Del den i 2 kugler og rul dem ud til 2 pølser. Del dem i seks lige store stykker (tolv stykker i alt) og tril dem til boller.
  6. Kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl dem med sammenpisket æg og lad dem efterhæve 15 minutter på pladen.
  7. Tænd for ovnen, 225 grader, alm ovn.
  8. Stil bagepladen midt i den forvarmede ovn i 10-12 minutter. Bollerne er færdige når de lyder hule, når du banker dem i bunden med et par fingre.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com