Tilbage
Rib eye-bøffer, kantarelsauce og grovfritter

Rib eye-bøffer, kantarelsauce og grovfritter

2 personer
21.09.2015
Opskrift på rib eye-bøffer, kantarelsauce og grovfritter.

Ingredienser

Grovfritter:
4-5 bagekartofler
1 l. olie
salt, groft

Kantarelsauce:
150g kantareller
2 forårsløg, finthakket
1 spsk persille, hakket
15g smør
½ tsk paprika, stødt
½ tsk chiliflager
2 spak whisky
2 dl kalvefond
1½ dl piskefløde
salt og peber

Bøffer:
2 rib eye-bøffer
olie
salt, groft
peber, kværnet

Instruktioner

Sådan laver du grovfritter:

1. Skyl kartoflerne (behov skrællen på) og skær dem ud i store stænger.
2. Forkog kartoflerne (udskåret) i ca. 6-7 minutter. Hæld vandet fra.
3. Kom kartoflerne op på et rent og tørt klæde og dup dem fri af væske.
4. Kom olie i en stor gryde og lad den blive rygende varm.
Del kartoflerne op i tre lige store portioner og brun dem sprøde.
5. Lad dem dryppe af på et fad med køkkenrulle.

Sådan laver du kantarelsauce:

1. Børst svampene rene og skær dem i grove stykker.
2. Hak løg og persille.
3. Smelt smør på en pande og svits kantareller, løg og krydderurter i 5 minutter.
4. Drys med paprika og chiliflager, rør rundt og tilsæt whisky. Lad det koge ind.
5. Tilsæt kalvefond og kog det ind til det halve. Tilsæt fløde.
6. Lad saucen koge ind til tilpas tykkelse og smag til med salt og peber.

Sådan steger du Rib eye-bøffer:

1. Dup bøfferne tørre.
2. Pensel bøfferne med olie (gerne med hvidløgs- eller chiliolie). Krydr med peber.
3. Lad en grillpande blive rygende varm og steg bøfferne ca. 2½-3 minutter på hver side.
Tag dem fra den varme pande.
4. Drys godt med groft salt.


Server rib eye-bøfferne med de sprøde grovfritter og lækker kantarelsauce.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com