Tilbage
Burger - Low FODMAP
Burger - Low FODMAP
Burger - Low FODMAP
Burger - Low FODMAP

Burger - Low FODMAP

4 personer
19.10.2015
God og smagfuld FODMAP-venlig burger med bøf af kylling, spinat og fetaost samt tomatrelish, ost og bacon.

Ingredienser

Burgerboller 4 stk:
450 g Gluten- og mælkefri, Lågprotein Mjölmix, finax
4 dl lunkent vand
25 g gær
0,5 dl olie
1 tsk salt
40 g soltørrede tomater, hakket fint
1 tsk koriander, stødt
Pensling: 1 sammenpisket æg / sukkervand som anvist på pakken
Drys: sesamfrø

Kyllingebøf 6 stk:
500 g hakket kyllingekød
1 æg
2,5 dl fetaost, i små tern
7,5 dl frossen spinat, optøet
Krydderier efter eget valg: f.eks. salt, peber, cayennepeber, paprika & chili flakes.
Stegning: olivenolie

Øvrigt fyld:
Salatblade
2-3 drue agurker, i skriver
2 pk bacon i strimler
8-10 skiver ost
Salatmayo, Kraft, original
Tomatrelish (se opskrift under diæt/Low FODMAP Diet/Aftensmad/Burger med tomatrelish)

Instruktioner

Burgerboller:
Følg anvisningen på pakken og tilsæt herudover koriander og soltørrede tomater.
Kom fire ligestore klatter af dejen på en bageplade belagt med bagepapir og lad dem hæve.
Pensl forsigtigt med et sammenpisket æg eller sukkervand som anvist på pakken.
Drys med sesamfrø.
Bages i forvarmet ovn ved 200 grader, alm ovn, i cirka 25 minutter.
Bliver burgerbollerne meget store, det gjorde mine, kan du skære kanterne af, således de passer i størrelsen til bøffen.

Kyllingebøf:
Bland alle ingredienserne godt sammen i en stor skål og stil farsen i køleskabet indtil 10 minutter før burgerbollerne er færdigbagt.
Kom olivenolie på en varm pande. Form og gennemsteg bøfferne gyldne på hver side.

Samling af burger:
Skær burgerbollerne igennem med en skarp kniv.
Smør salatmayo på over- og underbolle.
Kom et eller flere salatblade på underbollen efterfulgt af kyllingebøffen, skiver af ost, tomatrelish, et par skiver drue agurk og bacon.
Kom et salatblad på overbollen og kom denne ovenpå underbollen med fyldet.

Velbekomme.


Bemærk:
Denne opskrift er lavet således at 2 af burgerne kan laves til herreburgere, som består af en ekstra bøf og fyld. (se billeder)
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com