Tilbage
Familie Lasagne med kylling (FODMAP)
Familie Lasagne med kylling (FODMAP)

Familie Lasagne med kylling (FODMAP)

6-7 personer
26.01.2016
Smagfuld lasagne med kyllingefars og grøntsager (FODMAP-venlig).

Ingredienser

  • Smør til stegning
  • 3 st. gulerødder, groftrevet
  • 3 forårsløg, kun det grønne
  • 1 st. chili, rød, u. kerner
  • 1 dl basilikum, frisk, finthakket
  • 900 g hakket kyllingekød
  • 2 tsk salt, groft
  • peber, sort, kværnet
  • 2 tsk røget paprika, stødt
  • 1000 g purerede tomater
  • 1 spsk kyllingefond
  • 1½ dl vand
  • 300 g hytteost (bemærk max 35 g pr. måltid i følge FODMAP)
  • ca. 13 lasagneplader, glutenfri
  • 250 g mozzarella ost, revet

Instruktioner

  1. Smelt smør i en stor gryde og kom de friske grøntsager heri. Ca. 3-5 minutter.
  2. Kom det hakkede kyllingekød i gryden og steg til det er gennemstegt.
  3. Tilsæt krydderier, fond, vand og purerede tomater. Lad det simre i 10 minutter.
  4. Kom et lag tomatsovs i et stort ildfast fad. Herefter 150 g hytteost som blandes i sovsen med en ske. Afslut med et lag lasagneplader.
  5. Gentag processen 2 gange.
  6. Stil fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader, alm. ovn. i 10 minutter.
  7. Drys revet ost over lasagnen og stil fadet tilbage i ovnen i ca. 20-25 minutter.
  8. Lad lasagnen trække i 5 minutter før servering.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com