Tilbage
Lynstegt torsk med sennepsauce

Lynstegt torsk med sennepsauce

1 person
Lækker FODMAP-venlig opskrift på lynstegt torsk med rodfruger og sennepsauce.

Ingredienser

Rodfrugter:
200 g gulerødder, i 1 cm tykke skiver
150 g kartofler med skræl, i halverede både
30 g porre, kun den grønne del, 1 cm tykke skiver
1,5 spsk oliven olie
ca. 5 g persille, finthakket
salt & peber

Sennepsauce
20 g forårsløg, kun den grønne del, finthakket
2 dl hvidvin (resten af vinen kan nydes til retten)
2,5 dl fløde, laktosefri
1 spsk dijonsennep
lidt purløg, finthakket
salt & peber

Lynstegt torsk
1 torskeloin, rygstykke uden skind og ben
salt & peber
smør til stegning
evt. friskpresset citronsaft

Instruktioner

Tænd oven på 200 grader, alm. ovn.

Rodfrugter
Gulerødder, kartofler og porre forkoges i letsaltet vand i 5 minutter.
Kom rodfrugterne og porre i et ildfast fad, sammen med olivenolie, persille og krydr med salt og peber.
Stil fadet i den forvarmede ovn i ca. 35 minutter, til rodfrugterne er mørre.

Sennepsauce
Kom forårsløg og hvidvin i en lille gryde. Kog i ca. 5 minutter indtil vinen er reduceret til ca. 1 dl.
Tilsæt fløde og kog yderligere nogle minutter.
Tag gryden fra varmen og pisk sennep i, efterfuldt af purløg. Smag til med salt og peber.

Lynstegt torsk
Smelt smør på en pande (med låg). Krydr torsken med salt og peber og steg torsken med skindsiden nedad indtil kødet er hvidt. ca. 6 minutter.

Anretning
Kom de mørre rodfrugter på en tallerken. Læg torskestykket ovenpå og hæld lidt sennepsauce ved. (Jeg fik hældt lige lovlig meget på min tallerken, som ses på billedet)
Dryp evt. frisk citronsaft over torsken, for at give retten lidt syre.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com