Tilbage
Laksetatar

Laksetatar

1 pers
Lækker og nem laksetatar med en bund af avokado og godt ristet kernerugbrød som tilbehør.

Ingredienser

  • ½ avokado (low fodmap: max 40g)
  • 100 g røget laks i skiver
  • 3 små cherrytomater på stilk
  • rødløg, 3 ringe (lowfod map: udskift med grøn top af forårsløg)
  • lidt agurk
  • salt & peber
  • citronsaft
  • 2-3 blade grøn salat
  • ramsløgolie
  • 1-2 skiver rugbrød, godt ristet

Instruktioner

  1. Kom en gourmetring på en tallerken.
  2. Del avokadoen i to dele og skær den ene del i tynde skiver. Læg avokadoskiverne hele vejen rundt indeni gourmetringen, så tallerknen bliver dækket.
  3. Drys med lidt salt og peber ovenpå.
  4. Skær laks, 2 tomater, rødløg og agurk i meget fine tern. Kom det hele i en lille skål og bland den godt. Smag til med salt, peber, citronsaft og lidt ramsløgolie.
  5. Kom blandingen ovenpå avokadobunden med en ske og tryk det let ned, så kanten bliver flad og glat.
  6. Rist rugbrød godt på en pande eller brødrister og skær dem herefter i trekanter.
  7. Snit salat meget fint og sno det sammen. Kom det ovenpå laksetataren efter du forsigtigt har fjernet gourmetringen.
  8. Skær et stjernekryds i tomaten og kom den ovenpå.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com