We Already Have 296 Recipes.

CORI's KØKKEN
Ingen bedømmelser endnu
1 kage
Banankage med chokoladestykker, overtrukket med chokolade og beklædt med hakkede hasselnødder. (FODMAP-venlig)

Ingredienser

  • 4 bananer, modne
  • ½ dl frisk brygget kaffe, kold
  • 150g smør
  • 250g sukker
  • 3 æg
  • 300g speltmel, fint sigtet økologisk
  • 50g mørk chokolade, hakket
  • 1½ tsk bagepulver
  • Overtræk:
  • 100g mørk chokolade, smeltet
  • evt. knuste hasselnødder (Fodmap: max 15g pr. portion)
  1. Tænd ovnen på 175 grader, alm ovn.
  2. Mos bananerne med kaffen.
  3. Pisk smør og sukker skummende. Rør æggene i et ad gangen.
  4. Bland mel og bagepulver. Rør melet i dejen sammen med de mosede bananer.
  5. Hak chokoladen og bland den i dejen.
  6. Hæld dejen i en smurt springform, 24 cm og bag kagen på en af de nederste ribber i ovnen i cirka 1 time.
  7. Lad kagen køle af på en rist.
  8. Smelt chokoladen over vandbad og overtræk kagen med chokoladen.
  9. Hak hasselnødder i en hurtighakker til det er meget fint og kom de hakkede hasselnødder rundt i hele kanten på kagen. BEMÆRK det er tilladt at få 15 g hasselnød pr. portion på FODMAP, det svarer til 1 stykke kage.

Bedøm opskift

No Comments Yet.

Leave a comment

From the kitchen of
CORI's KØKKEN
DanishEnglishGerman