We Already Have 296 Recipes.

CORI's KØKKEN
4.5/5 (2)
4 pers.
Nem og hurtig opskrift på boller i karry der smager af noget, uden af være så stærk at børnene ikke kan spise den.

Ingredienser

  • 2 pk medister á 500g
  • 100g smør/margarine
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 4 spsk hvedemel (med top)
  • 2 spsk karry, stødt, alm
  • 2 ps ris, løse i kogepose
  • 3 tsk salt, groft
  • ½ tsk peber, sort, kværnet
  • evt purløg

Kødboller:

  1. Sæt en 2½ l. gryde over med vand
  2. Klip hul i enden af medisterpølsen og træk, mens du klemmer blødt en klump kød ud til en bolle
  3. Når vandet koger, kommer du kødbollerne heri.
  4. Bollerne tages op med en hullet grydeske når de kommer op til overfladen. Læg dem på en dyb tallerken.

 

Sauce:

  1. Opløs bouillon terningen i kødbollevandet og tilsæt 2 tsk. salt. Tag gryden fra varmen.
  2. Smelt smør i en stor gryde og tilsæt karry. Lad smørret smelte helt og brænd karryen af.
  3. Kom en spsk. mel i smørret ad gangen, mens du rører med et piskeris.
  4. Tilsæt kødbollevandet lidt af gangen, via en si med klæde, indtil du har opnået en passende tykkelse
  5. Kom nu kødbollerne i saucen
  6. Skru helt ned for varmen og lad saucen simre let, indtil risene er færdige.
  7. Smag til med salt, peber og evt. karry før servering.

 

Ris:

  1. Kog risene i letsaltet vand efter anvisning på pakken.
  2. Servere ris og sauce hver for sig, eller kom risene op i saucen og bland det godt. Drys evt. med klippet purløg.

Bedøm opskift

No Comments Yet.

Leave a comment

From the kitchen of
CORI's KØKKEN
DanishEnglishGerman