We Already Have 296 Recipes.

CORI's KØKKEN
Ingen bedømmelser endnu
4 pers.

Ingredienser

  • 1 hel kylling, ca. 1200g
  • Yoghurtsauce:
  • ½ frisk rød peber
  • 1 stykke frisk ingefær (ca. 2-3 cm)
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 1 fed hvidløg, pillet
  • ½ tsk madraskarry, mild
  • ½ spsk paprika, stødt
  • ½ spsk gurkemeje, stødt
  • ½ tsk sukker
  • 1 tsk salt, groft
  • friskkværnet peber, sort
  • 15g smør
  • Stegte ris:
  • 50g smør
  • 2 zittauerløg, hakkede
  • 480g løse ris, parboiled (ca. 6 dl)
  • 9 dl grøntsagsbouillon
  • Tilbehør:
  • 2-3 citroner i både
  • røde løg i tynde skiver

Kylling:

  1. Del kyllingen i 4-6 stykker og fjern skindet.
  2. Fordel kyllingestykkerne i en bradepande (ca. 40×40 cm).

 

Yoghurtsauce:

  1. Flæk chilipeberen på langs. Fjern kernerne under rindende vand med en kniv.
  2. Skræl den friske ingefær.
  3. Blend yoghurt, chilipeber, ingefær, hvidløg og krydderier i ca. 30 sek. ved højeste hastighed.
  4. Hæld saucen over kyllingestykkerne.
  5. Fordel smørklatter på kyllingestykkerne og steg retten midt i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time.
  6. Øs saucen over kyllingen nogle gange under stegning.

 

Stegte ris:

  1. Smelt smørret ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  2. Svits løg i ca. ½ min.
  3. Tilsæt ris og svits dem ca. i ½ min. Hæld grønsagsbouillon ved.
  4. Bring risende i kog og kog dem ved svag varme under tætsluttende låg i ca. 12 min.
  5. Tag gryden fra varmen og lad risene trække – stadig under låg, i ca. 12 min. (smag efter om de har fået nok)

 

Tip til servering:

Fordel risene på et stort fad. Anret kyllingestykker, citron og røde løg rundt om. Hæld evt. saucen fra bradepanden i en varm skål og server den til. 

 

Energiindhold for hele retten: 20510 kJ
Energifordeling:
Fiber: 9,2 g
Protein: 33 %
Kulhydrat: 36 %
Fedt: 31 %

 

Kilde: Karolines køkken

Bedøm opskift

No Comments Yet.

Leave a comment

From the kitchen of
CORI's KØKKEN
DanishEnglishGerman