We Already Have 296 Recipes.

CORI's KØKKEN
Ingen bedømmelser endnu
4 pers.
Opskrift på lækker og velsmagende FODMAP pizza med røget laks, mozzarella og rucola salat.

Ingredienser

  • Pizzadej:
  • 480-500g speltmel, fintsigtet, økologisk
  • 4 spsk rapsolie
  • 50g gær
  • 1 tsk salt, groft
  • 3 dl vand, lunkent
  • 1 spsk vand, koldt
  • Fyld:
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 tsk salt, groft
  • ½ tsk peber, sort, kværnet
  • 1 tsk basilikum, tørret
  • 65g mozzarella, revet
  • 65g emmentaler, revet
  • 175g røget laks, i skiver
  • 250g mozzarella i saltlage, drænet vægt
  • 65g rucola salat
  • hvidløgsolie (fodmap: inden hvidløgsstykker)
  • chiliolie

Pizzadej:
Udrør gæren i det lunkne vand.
Bland salt i melet og kom det i gæren. Bland det godt.
Tilsæt olie og koldt vand og ælt dejen godt igennem, indtil den er ensartet.
Lad dejen hæve i 30 minutter.
Udrul dejen på et letmelet bord 40×38 cm
Kom pizzabunden på en bageplade belagt med bagepapir
Sæt pizzadejen i ovnen på varmluft ved 200 grader i 5 minutter.

 

Fyld:
Bland de hakkede tomater med salt, peber og basilikum.
Kom tomatblandingen på pizzabunden. Sørg for at komme helt ud til kanten.
Bland den revne ost og kom osten ovenpå tomatblandingen.
Læg skiver af røget laks på pizzaen med en skive mozzarella ost ovenpå.
Slut af med ekstra salt og peber.
Pizza med røget laks, mozzarella og rucola (FODMAP)
Skru ned for oven til 175 grader, varmluft og bag pizzaen midt i ovnen i 10-12 minutter.
Tag pizzaen ud af ovnen og drys med rucola salat og skiver af mozzarella, hvor laksen ikke er.
Top pizzen med kværnet peber og dryp med hvidløgs- og chiliolie. (INGEN rester eller stykker af hvidløg, kun olien)

 

Bryder du dig ikke om laks, kan laksen skiftes ud med parmaskinke, hvilket også smager fantastisk.

Bedøm opskift

No Comments Yet.

Leave a comment

From the kitchen of
CORI's KØKKEN
DanishEnglishGerman