We Already Have 296 Recipes.

CORI's KØKKEN
Ingen bedømmelser endnu
Opskrift på svinekam med sprøde svær, brune- og hvide kartofler, rødkål, franske kartofler og rødvinssauce. Er du alene om at tilberede det hele, skal du holde tungen lige i munden de sidste 15 min., for at få det hele til at blive færdigt nogenlunde samtidig, således du ikke serverer nogle af elementerne kolde.

Ingredienser

  • Svinekam:
  • ca. 1300g svinekam uden ben
  • 1 l vand, koldt
  • 4 laurbærblade
  • salt, groft
  • Brune kartofler:
  • 500g små kartofler / kartofler på glas
  • 330g sukker
  • 60g smør/margarine
  • Hvide kartofler:
  • 1 kg kartofler
  • 1 tsk salt, groft
  • Sauce:
  • 100g margarine
  • 3½ spsk hvedemel med top
  • stegefedt fra svinekammen
  • kartoffelvand
  • mælk
  • kulør
  • Smag saucen til med:
  • ca. 1½ spsk ribsgele
  • ca. 1-1½ dl rødvin
  • Øvrigt tilbehør:
  • 300g rødkål
  • franske kartofler

Svinekam:

  1. Tænd ovnen med en bradepande i på 200 grader, alm. ovn.
  2. Gnid stegen godt ind med salt, husk mellem sværene.
  3. Når ovnen er forvarmet kommes vand i bradepanden og stegen ligges i vandet med sværene nedad i 20 min.
  4. Vend stegen og stik laurbærblade ned mellem sværene. Lad den stege i yderligere 45 min.
  5. Hæld løbende mere væde ved og over stegen (du skal bruge væden senere til saucen).
  6. Efter de 45 min. tages stegen ud af ovnen og sværene skæres af i et helt stykke. Læg et rent og tørt klæde over stegen, for at holde den lun.
  7. Kom en rist over bradepanden med væden. Læg sværene på risten, skru helt op for varmen og steg sværene til de er sprøde og gyldne.

Kartofler:

  1. Skræl kartoflerne og kom dem i en gryde med vand. Når vandet koger, tilsættes salt og kartoflerne koges møre.

Brune kartofler:

  1. Skræl kartoflerne. Bruger du kartofler fra glas, skal du i stedet lade dem dryppe af i en si.
  2. Start på de brune kartofler når der er ca. 40-45 min. tilbage af svinekammens stegetid (inkl. stegning af svær).
  3. Kom sukker på en stegepande ved svag varme.
  4. Når sukkeret er smeltet, tilsættes margarinen.
  5. Rør rundt med en paletkniv til sukkermassen er gylden og flydende.
  6. Skru op for varmen og tilsæt de små kartofler – Sukkermassen kan blive lidt tyk, du skal derfor ikke rører rundt i kartoflerne før sukkeret igen er tyndtflydende.
  7. Lad kartoflerne stege i sukkeret indtil sværene er færdige, eller indtil kartoflerne er brunede og gyldne.

Sauce:

  1. Si stegefedtet ned i en lille skål eller kande.
  2. Kom margarinen i en stor gryde.
  3. Når margarinen er smeltet, tilsættes melet lidt af gangen indtil massen lige nøjagtig slipper grydes kant.
  4. Tilsæt herefter stegefedt lidt af gangen.
  5. Tilsæt lidt væde fra kartoffelvandet.
  6. Kom herefter mælk i, indtil du næsten har opnået den ønskede tykkelse.
  7. Smag saucen til med rødvin (ca. 1-1½ dl.), ribsgele, salt og peber.
  8. Kom til sidst kulør i saucen efter ønske.
  9. Skær svinekammen og sværene i skiver.
  10. Server det hele sammen med varm rødkål og franske kartofler.

Bedøm opskift

No Comments Yet.

Leave a comment

From the kitchen of
CORI's KØKKEN
DanishEnglishGerman