We Already Have 296 Recipes.

CORI's KØKKEN
Ingen bedømmelser endnu
4 pers.
Dejlig velsmagene ret, som virkelig bør nydes.

Ingredienser

  • 600g svinemørbrad
  • 3 forårsløg, kun den grønne del
  • salt & peber
  • smør til bruning
  • Gulerods rösti (5 stk):
  • 210g gulerødder (revet vægt)
  • 240g kartofler (revet vægt)
  • 2 spsk forårsløg, kun det grønne, finthakket
  • 2 spsk persille, hakket
  • 1 tsk salt, groft, før vridning
  • 1 tsk salt, groft, efter vridning
  • ½ tsk peber, sort, kværnet
  • 2-3 spsk speltmel, fint sigtet, økologisk
  • 1 æg
  • raps- eller olivenolie til stegning
  • Alternativ til tzatziki:
  • 200g hytteost, laktosefri
  • 1 agurk, revet og drænet
  • 1 gulerod, revet
  • 1 spsk forårsløg, kun den grønne del, finthakket
  • salt & peber
  • Grønne bønner med sesam:
  • 450g grønne bønner, frosne (fodmap: max 120g pr. dag)
  • salt, groft
  • peber
  • sesamfrø
  • 2 spsk olivenolie (fodmap: max 66g pr. portion)

Svinemørbrad:
Smelt smør på en pande og tilsæt de hakkede forårsløg. Steg dem til de er bløde.
Gnid svinemørbraden ind i groft salt og brun den hurtigt på panden med forårsløgene. Kom mørbraden i et smurt ovnfastfad og drys med peber og hæld væde og løg fra panden ovenpå.
Sæt fadet i en kold ovn ved 170 grader, alm ovn i 35 minutter.


Gulerodsrösti:

Skræl og riv kartofler og gulerødder på et rivejern. Tilsæt 1 tsk groft salt.
Kom det revne i et klæde og vrid væden ud.
Kom det tilbage i en skål og tilsæt de øvrige ingredienser.
Form blandingen til små flade bøffer, eller brug et blinisjern og steg dem sprøde på begge sider.
Stil dem herefter ind i ovnen til svinemørbraden og lad dem stå i ovnen, til mørbraden er færdig.


Grønne bønner med sesam:

Kom olie på en pande og tilsæt de grønne bønner, ca 1½ tsk salt og vend dem godt.
Lad dem stege på panden til de er gennemvarme og tilsæt sesamfrø og ganske lidt kværnet peber.
Steg dem yderligere i ca 5 minutter.


Alternativ til tzatziki:

Skræl og riv agurk og gulerod. Kom det revne i et klæde og vrid væden ud.
Kom det tilbage i en skål og tilsæt hytteost, forårsløg og smag til med salt og peber. Stilles på køl til servering.

Alternativ til tzatziki, FODMAP-venlig

Bedøm opskift

No Comments Yet.

Leave a comment

From the kitchen of
CORI's KØKKEN
DanishEnglishGerman