Her kan du finde inspiration eller vælge at følge min madplan fra uge 2, hvor jeg spiser efter Low FODMAP diæten.
Er du sulten sent om aftenen, kan du f.eks. tage et styk frugt / 1 skive hjemmebagt knækbrød / 1 riskiks med en kop sort te. Husk også hver dag at drikke rigeligt med vand.
Dag 1
Morgenmad: havregrød med kanelsukker, lavet på 1 dl glutenfri havregryn og 2½ dl vand, knsp. groft salt
Formiddag: 2 riskiks, 1 stor gulerod / 2 små
Frokost: Grovbolle (efter FODMAP regler) med salatblade, 2 skiver hamburgerryg, 1 skive mager ost, 4 skiver rød snack peber, 1 humpel agurk, 1 hårdkogt æg.
Eftermiddag: 1 banan, 1 kiwi, 1dl caffé latte lavet på laktosefri mælk og rørsukker.
Aftensmad: 1 portion farsbrød med nye kartofler og 120g grønne bønner
Dag 2
Morgenmad: 3 dl laktosefri yoghurt med 25 g glutenfri havregryn og 30 g blåbær.
Formiddag: 2 riskiks, 1 gulerod.
Frokost: 1 skive oldtidsbrød med salatblade, 2 skiver kyllingebryst pålæg, 1 skive mager ost, skiver af rød snackpeber, 1 humpel agurk / 1 tomat.
Eftermiddag: 1 skive hjemmebagt knækbrød med mager ost, 1 appelsin.
Aftensmad: 1 portion Risotto med krydderurter, kæmperejer og bønner.
Dag 3
Morgenmad: 30 g AXA havreflakes med 2 dl laktosefri mælk og 12 små jordbær
Formiddag: 1 caffe latte lavet på 2 dl laktosefri mælk og rørsukker, 2 gulerødder
Frokost: Tunsalat af salatblade, tun i vand/olie på dåse, 1 hårdkogte æg, 1 rød snackpeber i strimler, agurk i tern.
Eftermiddag: 1 oltidsbolle med 1 skive hamburgerryg, 1 skive mager ost
Aftensmad: 1 portion grillet laks og kartofler og salat
Sen aften: 2 ris kiks
Dag 4
Morgenmad: havregrød med kanelsukker, lavet på 1 dl glutenfri havregryn og 2½ dl vand, knsp groft salt.
Formiddag: 1 styk hjemmebagt knækbrød, 1 skive kødpålæg, 1 banan
Frokost: en omelet, 1 gulerod, 1 clementin
Eftermiddag: 1 banan, 1 ris kiks, 1 kop sort te
Aftensmad: 1-2 stykker pizza med røget laks, mozzarella og rucola.
Dag 5
Morgenmad: 3 dl laktosefri yoghurt, 3 spsk. havregryn, 5 små jordbær i skiver
Formiddag: 1 grovbolle (efter FODMAP regler) med en skive kødpålæg.
Frokost: 1 blandet salat med kyllingestykker
Eftermiddag: 1 rød snackpeber og ½ agurk skåret i stænger, 1 kop sort te
Aftensmad: Kylling med citron og persille, samt bagte rodfrugter
Sen aften: 1 lille skål salt chips (en god håndfuld)
Dag 6
Morgenmad: 30 g AXA havreflakes med 2 dl laktosefri mælk og 12 blåbær
Formiddag: 1 styk hjemmebagt knækbrød, 1 kiwi, 1 appelsin
Frokost: en grovbolle (efter FODMAP regler) med salatblade, 1 spsk. hytteost, 1 skive røget laks, 4 skiver rød snackpeber
Eftermiddag: 1 smoothie (husk at bruge laktosefri mælk)
Aftensmad: 1 portion grønne frikadeller og salat
Dag 7
Morgenmad: 1 oldtidsbolle med 2 skiver mager ost, skiver af rød snackpeber, 2 stk. sprød bacon, 1 dl friskpresset appelsinjuice
Formiddag: 2 skiver ananas, 1 riskiks
Frokost: 1 skive oldtidsbrød med mayonnaise, tun på dåse, lidt salt & peber, 3 skiver agurk samt 1 hårdkogt æg
Eftermiddag: 1 dl cafe latte med laktosefri mælk og rørsukker, 1 banan
Aftensmad: 1 portion sommersalat med kold laks
Leave a Reply