Opskrift på tærte med æbler, pærer, marcipan og nougat.
Antal: 1 tærte
INGREDIENSER
Mørdej:
200 g mel
125 g smør
75 g flormelis
1 æggeblomme
evt. 1-2 spsk koldt vand
Marcipanmasse:
100g marcipan
40g sukker
1 æg
Fyld:
3 pærer
2 æbler, røde
4 skiver nougat (kan undlades)
FREMGANGSMÅDE
Mørdej til tærte
- Kom mel og smør i en foodprocessor, og kør, indtil det ligner rasp. Tilsæt flormelis og æggeblomme, og saml eventuelt dejen med koldt vand, hvis det er nødvendigt.
- Sørg for at røre så lidt som muligt ved mørdejen, jo mere du ælter, des tungere og sejere bliver den bagte mørdej. Har du ikke en foodprocessor, så ælt dejen i hånden. Pak mørdejen ind i film, og læg den på køl i mindst 1 time.
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Rul mørdejen ud på et melet bord, til dejen har en tykkelse på ca. 3 mm. Læg dejen over en smurt tærteform. Prik dejen med en gaffel, og bag tærten uden fyld i 15 minutter.
Marcipanmasse
Det hele æltes sammen og stilles i køleskabet til det skal benyttes.
Fyld
Skræl æbler og pære. Fjern kernehus og skær dem i tynde både.
Samling af tærten
- Smør marcipanmassen ud i bunden, brug evt. fingrene. Kom stykker af nougat ovenpå.
- Kom skiver af pærer i bunden og slut af med æblebådene.
- Kom tærten i en forvarmet ovn ved 180 grader, alm. ovn i ca. 25-30 min. eller indtil overfladen er lys gylden.
- Server tærten med cremefraiche. Du kan også servere den med flødeskum, men personligt syntes jeg cremefraiche er bedst, da tærten i forvejen er sød.
Leave a Reply