Æblekage med smuldredej og kold vanilje creme fraiche

Får du gæster til kaffen eller har du brug for en hurtig, nem og lækker dessert? Så finder du her opskriften på æblekage med smuldredej og kold vanilje creme fraiche.

Personer: 8

INGREDIENSER
1,5 kg æbler
200g sukker
2 spsk kanel, stødt
250g smør
250g hvedemel

Vanilje creme fraiche:
½-1 st bæger creme fraiche 18%
vaniljesukker, efter smag

FREMGANGSMÅDE

  1. Tænd ovnen på 180 grader, varmluft / 200 grader alm. ovn.
  2. Skræl og fjern kernehuset i æblerne. Skær dem i både.
  3. Læg æblerne i et ildfast fad. Drys med 100 g sukker og kanel.
  4. Bland smør, mel og 100 g sukker godt sammen. Smuldrer det hen over æblerne. Der må gerne være top på, da æblerne synker sammen når de bliver varme.
  5. Bag æblekagen i ovnen i ca. 30-40 min., eller indtil dejen er gylden.
  6. Lad æblekagen køle lidt af.
  7. Server æblekagen lun eller kold med kold creme fraiche, blandet med vaniljesukker.

 

3.2/5 - (4 votes)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.