Æbleskiver uden kærnemælk (FODMAP-venlig)

Opskrift på æbleskiver uden kærnemælk, lavet på speltmel.

INGREDIENSER
150g fintsigtet speltmel, økologisk (bemærk på FODMAP må max indtages 100g pr. portion)
1/4 tsk salt, groft
1 knsp bagepulver
2½ tsk rørsukker
2½ dl mælk, laktosefri
2 æg
50g stegemargarine, blødt
5g rapsolie
2 tsk citronsaft
1 knsp kardemomme
Bagning: stegemargarine

FREMGANGSMÅDE

  1. Bland mel, bagepulver, kardemomme, salt og rørsukker i en stor skål.
  2. Tilsæt æg og pisk det med en håndmixer så det ikke klumper.
  3. Kom til sidst margarine i små tern, rapsolie og citronsaft i dejen og pisk godt, til den er jævn.
  4. Varm et æbleskivejern godt op og tilsæt en lille smule smør i hvert hul. Fyld hulet helt op med æbleskivedej.
  5. Bag indtil kanten er fast og vend/drej med en kødnål æbleskiven en halv omgang. Bag i ca. 30 sek. og vende den herefter hele vejen rundt, så den ubagte del er nederst (denne metode sikre flotte runde æbleskiver).
  6. Bag æbleskiven færdig, vende den hele tiden, så varmen bliver fordelt og den bliver gennembagt.
  7. Drys med flormelis og server dem lune med f.eks. marmelade.
Stem på post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.