Opskrift på æbleskiver uden kærnemælk, lavet på speltmel.
INGREDIENSER
150g fintsigtet speltmel, økologisk (bemærk på FODMAP må max indtages 100g pr. portion)
1/4 tsk salt, groft
1 knsp bagepulver
2½ tsk rørsukker
2½ dl mælk, laktosefri
2 æg
50g stegemargarine, blødt
5g rapsolie
2 tsk citronsaft
1 knsp kardemomme
Bagning: stegemargarine
FREMGANGSMÅDE
- Bland mel, bagepulver, kardemomme, salt og rørsukker i en stor skål.
- Tilsæt æg og pisk det med en håndmixer så det ikke klumper.
- Kom til sidst margarine i små tern, rapsolie og citronsaft i dejen og pisk godt, til den er jævn.
- Varm et æbleskivejern godt op og tilsæt en lille smule smør i hvert hul. Fyld hulet helt op med æbleskivedej.
- Bag indtil kanten er fast og vend/drej med en kødnål æbleskiven en halv omgang. Bag i ca. 30 sek. og vende den herefter hele vejen rundt, så den ubagte del er nederst (denne metode sikre flotte runde æbleskiver).
- Bag æbleskiven færdig, vende den hele tiden, så varmen bliver fordelt og den bliver gennembagt.
- Drys med flormelis og server dem lune med f.eks. marmelade.
Leave a Reply