Æbletærte

Opskrift på rigtig god traditionel æbletærte.

Personer: 6

INGREDIENSER
250g hvedemel
200g sukker
½ tsk salt
2 spsk kanel, stødt
130g smør
3 spsk olie
½ tsk vaniljesukker
5 æbler (f.eks. Boskoop)
1 spsk citronsaft
250g fromage fraiche
2 æg
3/4 dl mælk
1 æggeblomme
abrikosmarmelade til pensling
smør til formen
½ l piskefløde, til flødeskum

FREMGANGSMÅDE

  1. Bland mel, 1 tsk sukker, salt og 1 spsk kanel i en skål. Ælt smør og olie i, til det bliver en smuldre dej.
  2. Tilsæt 5 spsk. koldt vand og vaniljesukker og saml det hele til en blød dej. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i en time.
  3. Vask og skræl æblerne. Fjern kernehuset og skær æblerne i ringe. Dryp citronsaft på og drys resten af sukkeret over. Vend æblerne godt.

  4. Rør fromage fraiche sammen med de to æg og mælk. Smag til med kanel og sukker.

  5. Smør en tærteform (ca. 26 cm i diameter) med smør.
  6. Rul lidt over halvdelen af dejen ud på et melet bord og læg den i tærteformen. Fordel fromage fraiche-blandingen ovenpå og herefter æble ringene.

  7. Rul resten af dejen ud og skær den i strimler og lav et gitter af dejs strimlerne ovenpå tærten. Pisk æggeblommen og pensl tærten med den.

  8. Bag æbletærten i cirka 15 minutter midt i ovnen ved 230 grader, alm. ovn. Skru derefter ned til 180 grader og bag tærten i yderligere 45 minutter.
  9. Når tærten er afkølet varmes lidt abrikosmarmelade i en gryde. Pensl tærten med den varme abrikosmarmelade.

    Server æblekagen med frisk pisket flødeskum.

Stem på post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.