Opskrift på rigtig god traditionel æbletærte.
Personer: 6
INGREDIENSER
250g hvedemel
200g sukker
½ tsk salt
2 spsk kanel, stødt
130g smør
3 spsk olie
½ tsk vaniljesukker
5 æbler (f.eks. Boskoop)
1 spsk citronsaft
250g fromage fraiche
2 æg
3/4 dl mælk
1 æggeblomme
abrikosmarmelade til pensling
smør til formen
½ l piskefløde, til flødeskum
FREMGANGSMÅDE
- Bland mel, 1 tsk sukker, salt og 1 spsk kanel i en skål. Ælt smør og olie i, til det bliver en smuldre dej.
- Tilsæt 5 spsk. koldt vand og vaniljesukker og saml det hele til en blød dej. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i en time.
- Vask og skræl æblerne. Fjern kernehuset og skær æblerne i ringe. Dryp citronsaft på og drys resten af sukkeret over. Vend æblerne godt.
- Rør fromage fraiche sammen med de to æg og mælk. Smag til med kanel og sukker.
- Smør en tærteform (ca. 26 cm i diameter) med smør.
- Rul lidt over halvdelen af dejen ud på et melet bord og læg den i tærteformen. Fordel fromage fraiche-blandingen ovenpå og herefter æble ringene.
- Rul resten af dejen ud og skær den i strimler og lav et gitter af dejs strimlerne ovenpå tærten. Pisk æggeblommen og pensl tærten med den.
- Bag æbletærten i cirka 15 minutter midt i ovnen ved 230 grader, alm. ovn. Skru derefter ned til 180 grader og bag tærten i yderligere 45 minutter.
- Når tærten er afkølet varmes lidt abrikosmarmelade i en gryde. Pensl tærten med den varme abrikosmarmelade.
Server æblekagen med frisk pisket flødeskum.
Leave a Reply